About us


xs2solar
xs2solar is ontstaan uit passie voor duurzame energie en de wens een bijdrage te leveren aan een duurzamere samenleving.xs2solar streeft er naar op een duurzame wijze duurzame energie bereikbaar te maken voor iedereen.xs2solar is gevestigd in de Randstad (Den Haag), maar doet projecten door heel Nederland waarbij we samenwerken met ervaren locale installateurs.xs2solar levert kwaliteit, service en betrouwbaarheid. xs2solar heeft als doel vóór 2018 een project met een capaciteit van 1 MW te realiseren.xs2solar is ook actief in Kaapverdië, een eilandgroep voor de kust van West-Afrika, 500 km west van Dakar, Senegal. Vanuit Kaapverdië voert xs2solar projecten uit in West-Afrika.
xs2solar heeft als doel een bijdrage leveren aan de electrificatie van Afrika. 

Ondernemer

xs2solar is opgericht door Egbert van den Berg.
Egbert is in 1993 afgestudeerd bij de afdeling Weg- en Waterbouw aan de TU Delft.
De band met Kaapverdië is ontstaan toen Egbert zijn Kaapverdiaanse vrouw leerde kennen die in Nederland was komen studeren. Sindsdien is Egbert op zoek naar mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Kaapverdië. Onder andere was Egbert betrokken bij het Master Plan, het Ontwerp en het bouwtoezicht van de haven van Palmeira op het eiland Sal in Kaapverdië. Met de overvloed aan zon en wind en een hoge elektriciteitsprijs is toepassing van duurzame energie in Kaapverdië een voor de hand liggende keuze.

De belangstelling voor energie is ontstaan tijdens zijn tweede baan bij Wärstilä NSD Nederland waar hij werkzaam was op de Power Plant afdeling en waar hij werkte aan de bouw van electriciteitscentrales. Na Wärstilä heeft Egbert zijn passie voor duurzame energie en duurzaamheid verder uitgebreid bij de ingenieurs-bureaus Tebodin en Haskoning, en heeft bij Haskoning onder andere een Cradle 2 Cradle training gevolgd van duurzaamheidsgoeroe Mikael Braungart. Tijdens dit soort trainingen komt altijd naar voren dat kwaliteit een belangrijk aspect is van duurzaamheid. Slechte kwaliteit is per definitie niet duurzaam, omdat het binnen veel kortere tijd alweer vervangen moet worden. Natuurlijk speelt de prijs een belangrijke rol in de keuze van een product. Uw investering moet betaalbaar zijn met een redelijke terugverdientijd, en het is daarbij raadzaam te zoeken naar de meest optimale prijs-kwaliteits verhouding en niet per definitie te kiezen voor de laagste prijs.

Bij Haskoning is Egbert ook actief geweest op gebied van duurzaamheid en duurzame energie in havens en hij is lid van de PIANC werkgroep 159 op gebied van duurzame energie in havens. Havens zijn dan ook een specifieke doelgroep van xs2solar.

Bij zijn werk op de ingenieursbureaus is Egbert betrokken geweest bij grote en internationale projecten. De kennis en ervaring die hij daarbij heeft opgedaan stellen hem nu in staat om met xs2solar complexe projecten te realiseren.

Kortom Egbert is een ondernemer met oog voor kwaliteit en duurzaamheid en gaat graag de uitdaging aan om uw project met succes te volbrengen.

 

 

 

The bitterness of poor quality remains after the sweetness of the low price is long forgotten.
– Benjamin Franklin –